Hommels en bijen

Hommels

Vaak worden hommels aangezien voor wespen, echter zijn dit meer socialere bijen. Meestal leven ze in een volk samen en vormen ze kleine kolonies van maximaal 100 individuen. Hommels nestelen zich meestal in spouwmuren, maar ze zijn niet gevaarlijk. Zelfs als een nest dicht bij een deur of andere doorgang zit is dit nog geen directe reden om in te grijpen, ze doen immers veel goed werk in en voor de natuur. Alleen een insectenfobie kan overlast vormen en zou een reden kunnen zijn om ze te bestrijden.

Bijen

Ook bijen worden door mensen vaak aangezien voor wespen, het verschil met wespen is dat bijen met duizenden tot wel 20.000 stuks bij elkaar komen en in een tros gaan hangen aan oude gebouwen, in een boom of een struik. Zo’n bijenvolk hoeft niet bestreden te worden, in de meeste gevallen wordt hiervoor een imker ingeschakeld die het bijenvolk vangt/schept en meeneemt.


Bijenbekjes

Om te voorkomen dat wespen, hommels of bijen zich nestelen in uw spouwmuren, kunt u bijenbekjes plaatsen in de stootvoegen. Een bijenbekje is een rvs roostertje wat zich aanpast aan de grootte van de voeg, ze zijn eenvoudig te plaatsen, goedkoop en duurzaam.

Interesse? Neem voor meer informatie contact met ons op.